Forum Gündemi:
Web Sitesi Logosu

Konu Başlığı : Clash of Clans Savunma Taktikleri

*
Bu konu; tarihinde açılmış olup, 0 defa yorumlanmıştır.
Konu Sahibi : burakgungor
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çevrimdışı
Süper Moderatör
******
202
mesajlar
202
konular
1
REP PUANI
12-07-2019
(Kayıt Tarihi)
(Cinsiyet)
#1
27-07-2019, Saat: 11:39
[Resim: hqdefault.jpg]
Gelişme ve Savunma Taktikleri


Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere köyümüzü geliştirirken nelere öncelik göstermemiz gerektiğini, köy savunmasını nasıl konumlandırmamız gerektiğini ve kaynaklarımızı nasıl koruyacağımızdan bahsedeceğim.

Öncelikle savunma binalarının olduğu kadar (Okçu Kulesi, Top, Havan vb.) saldırı yapmak için gereken orduyu kurmaya yarayan binalar da bir o kadar önemlidir. Çünkü ne kadar iyi bir orduya sahip iseniz o kadar bol ganimet yağmalayabilirsiniz. Daha sonraki yazılarımda sizlere saldırı hakkında da rehberlik edeceğim.

Benim her zaman izlediğim taktik tüm geliştirmeleri tamamlamadan köy binasını geliştirmemek yönünde. Çünkü köy binasını her geliştirdiğimizde yeni binalar gelmekte ve mevcut binalarımızın yükseltmeleri de artmaktadır. Yapılacak işleri biriktirmektense sırası geldiğinde yapmak daha doğru olacaktır.

Bu yüzden öncelikle kurabileceğiniz tüm binaları kurun. Daha sonra kurduğunuz tüm binaların yükseltmelerini tamamladıktan sonra Köy Binası'nı bir sonraki seviyesine yükseltin.

İyi bir savunma yapabilmek için sadece etrafı duvarla çevrili geniş bir köy (Şekil.1) yerine olabildiğince duvarlarla bölünmüş bir köyü (Şekil.2) tercih etmenizi öneririm. Çünkü duvarlar karşı tarafın ordusunu yavaşlatacaktır.

[Resim: coc.jpg]
Şekil.1

Şekil.1'de görüldüğü gibi sadece etrafı duvarla çevrilmiş hatta sağ köşe açık olduğundan dolayı, çevrilmiş olan bu duvarlar tamamen faydasızdır.
[Resim: coc2.png]
Şekil.2

Şekil.2'de ise bir öncekinden farklı olarak Ordu Kampları, Kışlalar, Büyü Fabrikası ve Madenler dışarıdadır. Aslında madenleri de koruyabilseydik işimiz çok daha kolay olurdu. Çünkü madenlerimizde biriken altın/iksirlerin %50'si işgal eden tarafından yağmalanabiliyor. Hiçbir seviyede madenlerimizi duvarlar ile korumak için yeteri kadar duvarımız olmayacağından dolayı bu binaları dışarıda bırakmak durumundayız. Kaynaklarımızı bu halde korumak için de vakit buldukça girip madenlerde biriken kaynaklarımızı toplamalıyız. Çünkü depolarda olan kaynaklar madenlerde olan kaynaklara göre daha az bir kısmı yağmalanabilir. Bu yüzdeler sizin ve size saldıran kişinin Köy Binası seviyesine göre değişkenlik göstermektedir. Bu detaylara ilerleyen zamanlarda yazacağım saldırı taktiklerinde değineceğim.
Dışarıda olan binalar size saldıran askerleri savunma binalarınıza ulaşmadan önce oyalayacaktır. Bu yüzden aslında madenler ve diğer binalarla duvar kenarlarının önünü kapatmak savunmamızın düşmana daha fazla hasar vermesini sağlayacaktır.
Neden Köy Binası dışarıda ?
Oyuna ilk başladığım sıralarda bu soruya cevap bulmam uzun zamanımı almıştı. Dışarıda bırakılan Köy Binası size yapılan ilk saldırı da yıkılacağından dolayı ikinci bir saldırıyı almamayı sağlar. Ya da köyünüze gelen kişi sadece Köy Binası'nı yıkıp gitmeyi tercih edecektir. Bu da kaynaklarınızı daha güvenli bir şekilde korumanızı sağlayacaktır.
Şunu unutmayın ki hiçbir savunma yıkılmaz değildir. Yeterli ordu ile her köy işgal edilebilir. Savunma düzenleriyle alakalı Google Görseller'de örnek köyler bulabilirsiniz. Hoşunuza giden bir köy düzenini kendi köyünüzde uygulayabilirsiniz. Örneğin "TH5 [Town Hall (Köy Binası)] Defense Base" yazdığınızda bir çok örnek köy göreceksinizdir.


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Saldırı Taktikleri ve Ordu Kompozisyonları burakgungor 0 21 27-07-2019, Saat: 11:38
Son Yorum: burakgungor

Hızlı Menü:


Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi